Bellingcat’s “missing link” en het neonazi materiaal (MH17)

Foto1 Paris Match

Het voornaamste openbare bewijs dat anti-Kiev rebellen vlucht MH17 op 17 juli 2014 zouden hebben neergehaald is de zogenaamde ‘sleepspoortheorie‘, een spoor op sociale media van gepubliceerde foto’s en filmpjes van een transport van een BUK-lanceerinrichting door rebellengebied. De NOS, de Volkskrant en anderen zijn inmiddels zover gegaan de route zelf te beleven.

De theorie, die in luttele uren na de ramp aangeleverd werd door de Oekraïense geheime dienst (SBU), werd door het Britse online-onderzoekscollectief Bellingcat (Bcat) vervolmaakt en door het Joint Investigation Team (JIT) dat officieel onderzoek doet naar de oorzaak van de ramp, overgenomen als ‘belangrijkste scenario’.

Intussen is het Bcat-collectief erin geslaagd de Russen te beschuldigen van directe betrokkenheid door het beeldenspoor tot over de Russische grens uit te breiden. De Nederlandse en Angelsaksische media varen blindelings op de aanwijzingen van Eliot Higgins en zijn helpers. Maar in werkelijkheid lijkt bij nauwere inspectie het spoor van Bcat aan elkaar te hangen van toevalligheden, suggesties, duistere bronnen en boterzachte bewijstechnieken. Een puntsgewijze deconstructie.

http://www.ravage-webzine.nl/2015/05/28/mh17-bellingcats-missing-link/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s